Subsidie onderwijs

Subsidie voor het onderwijs is een belangrijk thema voor scholen. Met alle subsidies voor scholen die er zijn, kan het lastig zijn om het overzicht te behouden.

Welke subsidies zijn er allemaal? Wie komen ervoor in aanmerking? En hoe kun je onderwijs subsidie het beste inzetten?

Op deze pagina geven wij je antwoord op al deze vragen. Zo vertellen we je hoe onderwijsondersteuning van Talentvoordocent ingezet kan worden op scholen met subsidie.

Benieuwd naar de mogelijkheden die wij bieden? Plan direct een vrijblijvend adviesgesprek in of lees eerst verder!

Subsidie onderwijs

Waarom zou je subsidie voor het onderwijs inzetten via Talentvoordocent?

Persoonlijke aanpak

Een eigen contactpersoon die voor je klaarstaat.

Flexibele inzet

Tot 24 uur van tevoren op- of afschalen van de inzet van onze talenten.

Betaalbare ondersteuning

Ondersteuning voor een eerlijke prijs.

Subsidie scholen

Hoe zit het met subsidies in het onderwijs?

Binnen het onderwijs worden vele subsidies toegekend: van subsidie m.b.t. onderwijsinnovatie of verduurzaming van schoolgebouwen tot geld om scholieren bewuster te maken van gezonde voeding.

Bij Talentvoordocent verbinden wij young professionals met scholen, zodat onderwijsondersteuning wordt geboden en tegelijkertijd nieuwe aanwas van personeel wordt gecreëerd.

De subsidies die onze partnerscholen inzetten, gaan dus vooral over de inzet van personeel. Of die indirect zorgen voor een behoefte aan extra ondersteuning. Op deze pagina lees je meer over de subsidies die onze partnerscholen zoal inzetten.

Wat is een voorbeeld van een subsidieregeling uit het onderwijs waar jullie vaker over horen?

Een mooi voorbeeld is het Nationaal Programma Onderwijs (NPO). De bijbehorende subsidie kan voor een onderwijsassistent worden ingezet, die helpt bij de uitvoering van NPO-projecten. Talentvoordocent kan jouw school hierbij koppelen aan een hoogopgeleide onderwijsassistent.

Een andere subsidie is die voor de verbetering van de basisvaardigheden. Ook voor de verlichting van de werkdruk is er een subsidie in het voortgezet onderwijs (vo) beschikbaar. Deze wordt ingezet om de werkdruk van docenten te verlichten, bijvoorbeeld door extra ondersteuning in te zetten.

Hulp van een onderwijsassistent
NPO-gelden, werkdrukverlichting en masterplan basisvaardigheden

Waarom gaat er subsidie naar scholen?

Subsidies voor onderwijsprojecten, algemene onderwijsthema’s en sectorbrede problemen hebben verschillende doeleinden. De NPO-gelden zijn bijvoorbeeld in het leven geroepen om de gevolgen van de coronacrisis te repareren.

Ook is er een subsidieregeling in het onderwijs verbonden aan het Masterplan basisvaardigheden om het niveau in rekenen, Nederlandse taal, digitale geletterdheid en burgerschap op te krikken.

De subsidie voor werkdrukverlichting is uiteraard om de werkdruk van de docenten te verminderen. Helaas is deze laatste subsidie voor het basisonderwijs niet beschikbaar.

Hoe wordt bepaald hoe subsidie voor het onderwijs wordt verdeeld?

De bepaling van de toekenning verschilt per subsidie in het onderwijs. In de meeste gevallen kunnen scholen een aanvraag indienen voor de ontvangst van de subsidie.

Dit proces – inclusief deadlines en regels m.b.t. wie gekozen wordt, indien er beperkt geld beschikbaar is – wordt door het ministerie vastgesteld en op tijd bekendgemaakt. Zo kunnen scholen er ruim van tevoren kennis van nemen.

Ter illustratie: subsidie voor het primair onderwijs en het vo rondom de basisvaardigheden werd eerst toegekend aan scholen uit Caribisch Nederland en scholen die het oordeel ‘Zeer zwak’ of ‘Onvoldoende’ hebben gekregen van de Onderwijsinspectie.

Bij meer aanvragen dan beschikbare subsidie voor het onderwijs werden aanvragen op die volgorde goedgekeurd. Als er nog subsidie over was, konden ook andere scholen zich ervoor aanmelden.

Elke subsidie voor het onderwijs kent zo eigen regels die bepalen wie subsidie krijgt, wanneer de subsidie wordt toegekend en om hoeveel geld het gaat.

Subsidie primair onderwijs
Subsidie voor scholen om niet-lesgebonden taken over te nemen

Hoe kan Talentvoordocent mijn school helpen?

Zoals gezegd kunnen subsidies voor scholen op allerlei manieren worden ingezet. Bij het inzetten van subsidie voor personeel kan Talentvoordocent jouw school voorzien van hoogopgeleide studenten en starters.

Met de inzet van deze talenten in allerlei ondersteunende functies komt er meer ruimte voor docenten om hun werkzaamheden anders in te delen.

Denk aan meer ontwikkeltijd en juist minder tijd voor niet-lesgebonden taken die onze talenten (deels) kunnen overnemen, zoals surveilleren bij toetsen.

Benieuwd wat wij voor jouw school kunnen betekenen rondom onderwijs subsidie?

Wij hebben bij Talentvoordocent een landelijke pool van 3000+ kandidaten klaarstaan die ingezet kunnen worden op jouw school. Ook in jouw regio hebben wij toppers klaarstaan!

Benieuwd wat wij specifiek voor jouw school kunnen betekenen? Onze medewerkers beantwoorden al jouw vragen en denken met je mee in een geheel vrijblijvend adviesgesprek. Zo creëren wij een oplossing op maat. Plan nu een online meeting met ons in!

Onderwijs subsidie

Wat kun je verwachten?

1

Aanmelding

Je neemt contact met ons op om te laten weten dat je interesse hebt in onze diensten. Welkom bij Talentvoordocent!

2

Intake

We bespreken de wensen van jouw school. Samen nemen we de opties door. Wij geven je advies over de beste keuze.

3

Selectie

Wij selecteren de beste kandidaat, die wij goed voorbereiden. Na kennismaking maak jij een definitieve keuze.

4

Start

Lift off! Na diens voorbereiding (inclusief aanvraag van een VOG die wij betalen) start de kandidaat op jouw school.

Een gratis adviesgesprek over onze ondersteuning bij inzet van subsidie?

Vul het contactformulier in en binnen een dag nemen wij contact met je op voor een vrijblijvend adviesgesprek.