NPO-gelden

De NPO-gelden bieden scholen de kans het leerniveau van hun leerlingen op te krikken en verbeteringen door te voeren. Maar hoe zet je NPO-gelden voor het onderwijs nu goed in? Wat zijn NPO-gelden eigenlijk? En wat is het verschil met subsidie voor scholen uit het nieuwe masterplan voor het onderwijs? Wij helpen je op weg met de belangrijkste informatie over de NPO-gelden en vertellen je meer over de mogelijkheden van Talentvoordocent. Wat onderscheidt ons?

  • Persoonlijke aanpak door jouw eigen contactpersoon.
  • Flexibele inzet met op- of afschalen tot 24 uur van tevoren.
  • Betaalbare ondersteuning dankzij een eerlijke prijs.
NPO-gelden

Waarom NPO-gelden inzetten via Talentvoordocent?

Persoonlijke aanpak

Een eigen contactpersoon die voor je klaarstaat.

Flexibele inzet

Tot 24 uur van tevoren op- of afschalen van de inzet van onze talenten.

Betaalbare ondersteuning

Ondersteuning voor een eerlijke prijs.

Wat zijn NPO-gelden

Wat zijn NPO-gelden?

Dit zijn subsidies voor scholen, die voortkomen uit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO). Het programma bevat subsidie voor onderwijs  en heeft twee belangrijke doelen:

  • Om na de coronacrisis leervertragingen in te halen.
  • En om te investeren in de sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Het algehele doel is vertragingen in te lopen en leerlingen en studenten zich verder te laten ontwikkelen op persoonlijk en praktisch vlak. Bij de aanvraag is een menukaart opgesteld voor keuze uit bewezen interventies.

Hoe zit het met NPO-gelden voor primair onderwijs?

Subsidies uit het NPO gelden ook voor het basisonderwijs. Hoe je deze subsidies gebruikt is aan jou als school en het team. NPO-gelden voor po kun je alleen met instemming van de medezeggenschapsraad inzetten. Waar moet je aan denken?

  • Een interventie op basis van NPO-gelden voor primair onderwijs is bijvoorbeeld het inzetten van een onderwijsassistent.
  • Talentvoordocent kan ook andere vormen van ondersteuning bieden die jij met NPO-gelden kunt inschakelen. Denk aan een individuele begeleider of een projectondersteuner.

Welke oplossing je ook kiest, dankzij het extra personeel van Talentvoordocent is er meer ruimte en tijd voor jouw docenten en dus meer aandacht voor leerlingen.

Subsidie voor po
Subsidie voor vo

En wat is mogelijk met NPO-gelden voor voortgezet onderwijs?

Besteding van NPO-gelden vindt op dezelfde manier plaats. Subsidie in het voortgezet onderwijs vraagt echter om andere interventies. Talentvoordocent kan hierbij van dienst zijn:

  • Zo kan dankzij subsidie een onderwijsassistent op jouw school aan de slag om leerkrachten te ontzorgen.
  • Ook kun je met het geld examentraining op school organiseren. Maar denk ook aan bijspijkerdagen of een zomerschool.

Zo kan je de subsidies voor onderwijs inzetten op basis van jouw wensen!

Hoe besteed je NPO-gelden op verantwoorde wijze?

Omdat je achteraf verantwoording voor de inzet van de gelden moet afleggen in het jaarverslag, wil je jouw toegekende subsidie aan kwalitatief onderwijs besteden. Kwaliteit is een kernwaarde voor Talentvoordocent.

Wij laten onze talenten – zo noemen wij de bij ons aangesloten studenten en starters – deelnemen aan een nauwgezet onboardingstraject, inclusief bijvoorbeeld een inhouse-training. Onze medewerkers staan daarnaast klaar voor al je vragen.

Talentvoordocent is waar talent het onderwijs ontmoet. Zo dragen wij bij aan doorlopend, kwalitatief onderwijs op scholen door heel Nederland!

Verantwoord NPO-gelden besteden
Masterplan onderwijs

Hoe kom ik meer te weten over de mogelijkheden?

Wij leggen je graag wat meer uit over de NPO-gelden, het inzetten van de subsidies op jouw school en de rol die wij hierin kunnen spelen. Onze medewerkers beantwoorden al jouw vragen tijdens een gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek.

Neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen. Ook kun je ons bellen of mailen. Of plan direct een adviesgesprek in en krijg van ons meer informatie over de mogelijkheden die de NPO-gelden bieden!

Meest gestelde vragen

NPO staat voor Nationaal Programma Onderwijs. Het programma bestaat uit overheidssubsidie voor scholen om leervertragingen – die zijn opgelopen tijdens de coronacrisis – in te halen. Lees meer over NPO-subsidie en hoe scholen hiermee kunnen investeren in de ontwikkeling van kinderen.

Scholen krijgen minimaal 700 euro subsidie per leerling. Dit bedrag loopt op voor scholen met meer risico op leerachterstanden en scholen in het speciaal onderwijs. Lees verder over npo-gelden en de mogelijkheden die scholen hebben bij het besteden van dit bedrag.

Een NPO-les is een les die mogelijk is gemaakt door de subsidie vanuit het Nationaal Programma Onderwijs. Lees verder over npo-gelden en hoe deze les ingevuld kan worden.

Er zijn allerlei manieren waarop dit geld in het primair onderwijs kan worden besteed. De overheid heeft een menukaart samengesteld met daarop alle interventies waar het budget aan kan worden besteed. Lees meer over de gelden en de interventies die op de menukaart staan.

Ook in het voortgezet onderwijs kan het NPO-subsidie op verschillende manieren worden besteed. In het menukaart van de overheid is een overzicht te vinden van alle interventies waaraan de subsidie kan worden besteed. Lees meer over de gelden en deze menukaart.

Het doel van deze gelden is het inhalen van de leerachterstanden die leerlingen hebben opgelopen in de coronacrisis. Lees verder over npo-gelden hoe dit hen vooruithelpt in hun ontwikkeling.

In het keuzemenu zijn alle interventies opgenomen waaraan je als school zijnde je subsidie kunt besteden. Lees meer over npo-gelden en hoe leerlingen hierdoor hun leervertragingen kunnen inlopen.

Review Talentvoordocent

Directrice Maaike

Basisschool de Wegwijzer

De communicatie met Talentvoordocent verloopt prima. Het is prettig dat je als school van tevoren een inschrijfformulier van de talenten ontvangt. Zo krijg je een beeld van hun achtergrond. De talenten hebben inzicht, zien waar de ondersteuning nodig is en zijn proactief. Het is ook leuk om te zien dat talenten die regelmatig ondersteunen echt betrokken zijn bij de school en de leerlingen.

Een gratis adviesgesprek over de mogelijkheden van NPO-gelden?

Wij maken graag tijd voor je vrij. Samen ontdekken we hoe Talentvoordocent jouw school van dienst kan zijn.