Subsidie basisvaardigheden

De subsidie voor basisvaardigheden biedt scholen de kans om het niveau van leerlingen rondom taal, rekenen en wiskunde, burgerschap en digitale geletterdheid op te krikken.

Maar hoe zet je deze subsidie optimaal in? En kun je de basisvaardigheden ook zonder subsidie verbeteren?

Wij geven antwoord op deze vragen én vertellen je graag meer over de mogelijkheden bij Talentvoordocent. Wat ons onderscheidt?

  • Een eigen contactpersoon die elke werkdag voor je klaarstaat.
  • Tot 24 uur voor een dienst meer of minder talenten oproepen en inzetten.
  • Betaalbare ondersteuning dankzij een eerlijke prijs.
Subsidie basisvaardigheden

Waarom de subsidie basisvaardigheden inzetten via Talentvoordocent?

Persoonlijke aanpak

Een eigen contactpersoon die voor je klaarstaat.

Flexibele inzet

Tot 24 uur van tevoren op- of afschalen van de inzet van onze talenten.

Betaalbare ondersteuning

Ondersteuning voor een eerlijke prijs.

Masterplan basisvaardigheden

Wat is de subsidie basisvaardigheden?

De subsidie basisvaardigheden is er om de bekwaamheid van leerlingen op het gebied van taal, rekenen en wiskunde, burgerschap en digitale geletterdheid te verbeteren.

Deze subsidieregeling bestaat uit 2 afzonderlijke subsidies: een voor prioriteitsscholen en een waarvoor alle overige scholen in aanmerking kwamen.

De subsidies zijn onderdeel van het Masterplan basisvaardigheden. Het doel van dit integrale en duurzame overheidsprogramma is om scholen en leraren op de lange termijn het beste onderwijs rondom de basisvaardigheden te laten geven.

Waarom is het belangrijk om de basisvaardigheden te verbeteren?

Leerlingen presteren de afgelopen jaren steeds minder goed als het gaat om de basisvaardigheden taal, rekenen en wiskunde, burgerschap en digitale geletterdheid. Dit kan tot gevolg hebben dat deze leerlingen niet zelfredzaam zijn in de maatschappij.

Het verbeteren van de basisvaardigheden is daarom een belangrijke onderwijsprioriteit geworden. Niet alleen (prioriteits)scholen die subsidie ontvangen gaan ermee aan de slag. Ook andere scholen starten met projecten rondom dit thema.

Zo kunnen de leerlingen zich verder ontwikkelen en heeft het onvoldoende beheersen van de basisvaardigheden geen negatieve invloed op hun verdere leven.

Het op niveau houden van taalvaardigheden
Het ontwikkelen van digitale geletterdheid

Welke opties zijn er voor de besteding van de subsidie?

Er zijn verschillende opties denkbaar om de subsidie basisvaardigheden te besteden. Talentvoordocent heeft in elke regio van Nederland young professionals – met een opleiding in o.a. taal en wiskunde – klaarstaan.

Waarom zij perfect kunnen ondersteunen bij de verbetering van de basisvaardigheden?

  • Ze zijn student of starter op hbo- of wo-niveau en zijn tevens pedagogisch onderlegd.
  • Ze komen uit andere werkvelden/studierichtingen en bieden zo een frisse blik op de gang van zaken.
  • Ze beschikken over goede digitale skills.

Wij stemmen onze dienstverlening af op de wensen van jouw school. Zo hebben wij een partnerschool in Gelderland geholpen met een taaldorp, waar wij kandidaten met een excellente beheersing van een vreemde taal hebben ingezet.

Dit is een van de manieren waarop wij ook jouw school kunnen ondersteunen bij de besteding van de subsidie voor het verbeteren van de basisvaardigheden. Zelf een unieke oplossing in gedachten? Wij gaan graag het gesprek met je aan!

Welke mogelijkheden zijn er voor scholen zonder subsidie?

Voor scholen die geen subsidie toegekend krijgen, zijn er ook voldoende mogelijkheden om aan de slag te gaan met het ontwikkelen van de basisvaardigheden van hun leerlingen.

Heeft jouw school geen subsidie mogen ontvangen? Wat jullie situatie ook is, onze talenten kunnen overal perfect bij ondersteunen.

Onze young professionals – studenten en starters – kunnen o.a. ondersteunen als onderwijsassistent, projectondersteuner of (individuele) begeleider bij extra schrijf-, lees- en rekenlessen!

Hoe het er in de praktijk ook uit komt te zien, jullie kunnen altijd rekenen op een flexibele en persoonlijke werkwijze en ondersteuning voor een betaalbaar tarief.

Burgerschap als basisvaardigheid
Masterplan basisvaardigheden

Hoe kom ik meer te weten over de mogelijkheden?

Wij leggen je graag meer uit over de subsidie voor basisvaardigheden, het inzetten van deze subsidie en de rol die wij hierin kunnen spelen. Onze medewerkers beantwoorden al jouw vragen tijdens een gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek.

Neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen. Je kunt ons ook bereiken door te bellen of te mailen. Of plan direct een adviesgesprek in en krijg van ons meer informatie over de mogelijkheden die de subsidie voor basisvaardigheden biedt.

Wat kun je verwachten?

1

Aanmelding

Je neemt contact met ons op om te laten weten dat je interesse hebt in onze diensten. Welkom bij Talentvoordocent!

2

Intake

We bespreken de wensen van jouw school. Samen nemen we de opties door. Wij geven je advies over de beste keuze.

3

Selectie

Wij selecteren de beste kandidaat, die wij goed voorbereiden. Na kennismaking maak jij een definitieve keuze.

4

Start

Lift off! Na diens voorbereiding (inclusief aanvraag van een VOG die wij betalen) start de kandidaat op jouw school.

Een gratis adviesgesprek over de subsidie basisvaardigheden inzetten?

Vul het contactformulier in en binnen een dag nemen wij contact met je op voor een vrijblijvend adviesgesprek.