Onderwijsassistent basisonderwijs

Is jouw school op zoek naar een onderwijsassistent basisonderwijs? Dan ben jij op de juiste plek! Bij Talentvoordocent is het onze missie om hoogopgeleide en goed getrainde onderwijsassistenten – wij noemen hen ook wel talenten – te koppelen aan scholen met een behoefte aan ondersteuning in de klas.

Zij kunnen taken en activiteiten organiseren, individuele leerlingen begeleiden en in algemene zin de les ondersteunen. Kunnen jouw leerkrachten wel wat ondersteuning gebruiken? Neem contact op en wij gaan direct voor jou aan de slag.

Onderwijsassistent basisonderwijs

Waarom onderwijsassistenten van Talentvoordocent?

Persoonlijke aanpak

Een eigen contactpersoon die voor je klaarstaat.

Frisse energie

Talent uit andere werkvelden dan het onderwijs.

Pedagogisch onderlegd

Young professionals die pedagogisch onderlegd zijn.

onderwijsassistent basisonderwijs voor elke groep

Wat is de rol van een onderwijsassistent basisschool?

Een assistent in het basisonderwijs vervult voor een groot deel de algemene taken van een onderwijsassistent. Denk aan het klaarmaken van lesmateriaal en het opruimen van het lokaal.

Ook kan worden gedacht aan de begeleiding van individuele leerlingen of het toezichthouden op leerlingen die zelfstandig aan het werk zijn.

Daarnaast vervult een basisschool onderwijsassistent ook specifiekere, verzorgende taken zoals het helpen van jonge kinderen met handen wassen en veters strikken.

Wat is de winst van een goede onderwijsassistent voor het basisonderwijs?

Leerkrachten in het basisonderwijs hebben te maken met grote klassen en een hoge werkdruk. Dit probleem is niet zomaar opgelost en dus zijn goede onderwijsassistenten cruciaal.

Zo komen jouw leraren toe aan het lesgeven en kunnen administratieve, organiserende en overige secundaire taken worden overgedragen aan een betrouwbare en hoogopgeleide onderwijsassistent.

Assistent basisonderwijs
onderwijsassistent basisschool

Welk proces doorloopt een basisschool onderwijsassistent voordat hij aan de slag gaat?

Onze hoogopgeleide kandidaten worden getraind voordat zij bij jou op school aan de slag gaan. Wij vergoeden een VOG en laten hen deelnemen aan een onboardingstraject, waarin zij middels een inhouse-training worden voorbereid.

Onze flexibel inzetbare talenten kunnen met al hun vragen terecht bij een van onze regiomanagers. Zo garanderen wij een kwalitatief sterke onderwijsassistent voor het basisonderwijs en enthousiasmeren wij deze young professionals voor een verdere carrière in het onderwijs.

Wat kun je verwachten?

1

Aanmelding

Je neemt contact met ons op om te laten weten dat je interesse hebt in onze diensten. Welkom bij Talentvoordocent!

2

Intake

We bespreken de wensen van jouw school of kinderopvang. Samen nemen we de opties door. Wij geven je advies.

3

Selectie

Wij selecteren de beste kandidaat, die wij goed voorbereiden. Na kennismaking maak jij een definitieve keuze.

4

Start

Lift off! Na diens voorbereiding (inclusief aanvraag van een VOG, die wij betalen) start de kandidaat.

Een gratis adviesgesprek over onderwijsassistenten?

Vul het contactformulier in en wij nemen binnen een dag contact met je op voor een vrijblijvend adviesgesprek.
    Meest gestelde vragen

    Een onderwijsassistent op een basisschool helpt bijvoorbeeld leerlingen zich beter te concentreren en ruimt het lokaal op als de leerlingen pauze hebben. Lees meer over de taken van een onderwijsassistent.

    Een klassenassistent werkt vaak in het speciaal onderwijs en heeft vooral verzorgende taken. Een onderwijsassistent werkt in het basisonderwijs of middelbaar onderwijs. Meer weten over de verschillen tussen beiden? Lees meer over een klassenassistent en een onderwijsassistent.