Technisch onderwijsassistent

Zoek jij een technisch onderwijsassistent? Maar lukt het niet om een geschikte kandidaat te vinden? Wij koppelen jouw school aan een hoogopgeleide en goed getrainde technische onderwijsassistent.

Zo kunnen de lessen biologie, natuurkunde en scheikunde gewoon doorgang vinden en hebben de leerkrachten ondersteuning bij hun practica.

Is dit iets wat jouw school nodig heeft? Kunnen jouw docenten geen practica geven, omdat er niemand is die de instrumenten schoonmaakt en voorbereid? Neem dan contact op en wij gaan direct aan de slag.

Technisch onderwijsassistent

Waarom onderwijsassistenten van Talentvoordocent?

Persoonlijke aanpak

Een eigen contactpersoon die voor je klaarstaat.

Frisse energie

Talent uit andere werkvelden dan het onderwijs.

Pedagogisch onderlegd

Young professionals die pedagogisch onderlegd zijn.

Materiaal van een technisch onderwijsassistent

Wat is de rol van een technisch onderwijsassistent?

Een onderwijsassistent op het technische vlak ondersteunt een docent bij het geven van technische vakken, zoals biologie, scheikunde en natuurkunde. Dit kan op het hbo of zelfs de universiteit, maar het merendeel van de technische onderwijsassistenten werkt op een middelbare school.

Daar verrichten zij de taken van een algemene onderwijsassistent – zoals toezichthouden en het begeleiden van leerlingen – maar vervullen zij ook een specifiekere rol, waarbij zij technische handelingen uitvoeren.

Waarom is een technisch onderwijsassistent onmisbaar?

In tijden van een groot personeelstekort – waaronder docenten natuurkunde en scheikunde – is het voor leerkrachten fijn als zij een deel van hun taken kunnen afstaan.

Bij een vak als scheikunde kan een technisch onderwijsassistent bijvoorbeeld alle taken rondom de aanschaf en het onderhoud van materiaal overnemen.

Hierdoor kan de leerkracht zich richten op het bedenken en uitvoeren van uitdagende experimenten. Zo worden de taken efficiënt verdeeld!

Werkzaamheden van een technische assistent
Een technisch onderwijsassistent voor de klas

Hoe wordt een technisch onderwijsassistent voorbereid op diens werkzaamheden?

Wij willen maatschappelijke impact maken met onze talenten en vinden het dus van belang dat wij kwaliteit leveren. Om die reden zorgen wij voor een zorgvuldig onboardingstraject van onze talenten.

Een onderwijsassistent van Talentvoordocent wordt getraind en kan met vragen altijd terecht bij één van onze regiomanagers. Bovendien enthousiasmeren wij hen ook voor een verdere carrière in het onderwijs.

Wat kun je verwachten?

1

Aanmelding

Je neemt contact met ons op om te laten weten dat je interesse hebt in onze diensten. Welkom bij Talentvoordocent!

2

Intake

We bespreken de wensen van jouw school of kinderopvang. Samen nemen we de opties door. Wij geven je advies.

3

Selectie

Wij selecteren de beste kandidaat, die wij goed voorbereiden. Na kennismaking maak jij een definitieve keuze.

4

Start

Lift off! Na diens voorbereiding (inclusief aanvraag van een VOG, die wij betalen) start de kandidaat.

Een gratis adviesgesprek over onderwijsassistenten?

Wij gaan graag met jou om de tafel zitten voor een vrijblijvend gesprek, waarin we bespreken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.
    Meest gestelde vragen

    Een TOA is dé helpende hand in en rondom het schoollab. Lees meer over een technisch onderwijsassistent en de vakken waarbij een TOA kan ondersteunen.

     

    De afkorting TOA staat voor ‘technisch onderwijsassistent’. Lees meer over de onderwijsassistenten en de werkzaamheden waarbij een TOA kan helpen.