Klassenassistent

Heeft jouw school behoefte aan een klassenassistent? Bij Talentvoordocent koppelen wij hoogopgeleide en flexibel inzetbare klassenassistenten aan scholen die hulp in en rondom de klas zoeken. Is een docent ziek? Een assistent vangt de klas op en maakt samen met hen een opdracht, nadat een bevoegde leraar instructies heeft gegeven. De leraar hoeft slechts een oogje in het zeil te houden. Ook administratieve werkzaamheden waar jouw werknemers of collega’s geen tijd voor hebben, kunnen door onze kandidaten worden uitgevoerd. Kunnen jouw onderwijsprofessionals deze ondersteuning goed gebruiken? Neem contact op en wij gaan direct voor jou aan de slag.

Klassenassistent

Waarom Talentvoordocent?

Altijd een kandidaat

Onze kracht is dat wij altijd een kandidaat kunnen leveren.

Direct schakelen

Tijdens de samenwerking staat jouw contactpersoon altijd paraat.

Wekelijks opzegbaar

Flexibel contract, waarbij wekelijks op- of afschalen mogelijk is.

Klassenassistent voor leerling

Welke werkzaamheden vervult een klassenassistent?

Klassenassistent is een weinig bekende functie. Waarschijnlijk komt dat doordat klassenassistenten voornamelijk binnen het speciaal onderwijs werken. Maar een klassenassistent mag ook werken in het basisonderwijs! Er zijn twee niveaus binnen de functie: een assistent niveau 3 houdt zich bezig met verzorgende taken, terwijl een assistent niveau 4 zich ook toelegt op de begeleiding van individuen of groepjes leerlingen.

Waarom kiezen voor een klassenassistent?

Met bovenstaande uitleg van de verschillen dringt de vraag zich op waarom je zou kiezen voor een klassenassistent als je ook voor een onderwijsassistent kunt gaan. De reden is best simpel: met het huidige tekort aan personeel in het onderwijs is het ook lastig onderwijsassistenten te vinden. Heb jijf echter behoefte aan eenvoudige, vooral verzorgende ondersteuning? Dan komt juist een assistent zeer goed van pas.

Werkzaamheden assistentie school
Assistentie op school

Hoe ziet de voorbereiding bij Talentvoordocent eruit?

Onze flexibel inzetbare kandidaten – wij willen hen inspireren tot een loopbaan in het onderwijs en noemen hen ook wel onderwijstalenten – krijgen vanuit Talentvoordocent een inhouse-training voordat zij aan de slag gaan op jouw school. Wij zorgen ervoor dat zij over een geldig VOG beschikken (en vergoeden dit tevens voor hen). Onderwijstalenten kunnen altijd terecht bij onze regiomanagers voor vragen. Flexibiliteit, kwaliteit en talent voor de toekomst. Dat is Talentvoordocent.

Meest gestelde vragen

Een assistent in de klas assisteert de juf of meester in de onderbouw (en deels middenbouw) van het (speciaal) basisonderwijs. Lees meer over de klassenassistenten van Talentvoordocent.

Een assistent in de klas ruimt bijvoorbeeld de klas op en neemt verzorgende taken op zich. Lees meer over de klassenassistenten van Talentvoordocent en waarbij zij kunnen ondersteunen.

 

Neem vrijblijvend contact met ons op

Graag maken wij tijd voor jou vrij om via een vrijblijvend gesprek de mogelijkheden met betrekking tot een klassenassistent voor jouw school te bespreken.