Klassenassistent

Heeft jouw school behoefte aan een klassenassistent? Bij Talentvoordocent koppelen wij hoogopgeleide en flexibel inzetbare klassenassistenten aan scholen die hulp in en rondom de klas zoeken.

Is een docent ziek? Een assistent vangt de klas op en maakt samen met hen een opdracht, nadat een bevoegde leraar instructies heeft gegeven. De leraar hoeft slechts een oogje in het zeil te houden. Ook administratieve werkzaamheden waar jouw werknemers of collega’s geen tijd voor hebben, kunnen door onze kandidaten worden uitgevoerd.

Kunnen jouw onderwijsprofessionals deze ondersteuning goed gebruiken? Neem contact op en wij gaan direct voor jou aan de slag.

Klassenassistent

Waarom klassenassistenten van Talentvoordocent?

Persoonlijke aanpak

Een eigen contactpersoon die voor je klaarstaat.

Frisse energie

Talent uit andere werkvelden dan het onderwijs.

Pedagogisch onderlegd

Young professionals die pedagogisch onderlegd zijn.

Klassenassistent voor leerling

Welke werkzaamheden vervult een klassenassistent?

Klassenassistent is een weinig bekende functie. Waarschijnlijk komt dat doordat klassenassistenten voornamelijk binnen het speciaal onderwijs werken. Maar een klassenassistent mag ook werken in het basisonderwijs!

Er zijn twee niveaus binnen de functie: een assistent niveau 3 houdt zich bezig met verzorgende taken, terwijl een assistent niveau 4 zich ook toelegt op de begeleiding van individuen of groepjes leerlingen.

Waarom kiezen voor een klassenassistent?

Met bovenstaande uitleg van de verschillen dringt de vraag zich op waarom je zou kiezen voor een klassenassistent als je ook voor een onderwijsassistent kunt gaan.

De reden is best simpel: met het huidige tekort aan personeel in het onderwijs is het ook lastig onderwijsassistenten te vinden.

Heb jij echter behoefte aan eenvoudige, vooral verzorgende ondersteuning? Dan komt juist een klassenassistent zeer goed van pas.

Werkzaamheden assistentie school
Assistentie op school

Hoe ziet de voorbereiding bij Talentvoordocent eruit?

Onze flexibel inzetbare kandidaten – wij willen hen inspireren tot een loopbaan in het onderwijs en noemen hen ook wel talenten – krijgen vanuit Talentvoordocent een inhouse-training voordat zij aan de slag gaan op jouw school.

Wij zorgen ervoor dat zij over een geldig VOG beschikken (en vergoeden dit tevens voor hen). Talenten kunnen altijd terecht bij onze regiomanagers voor vragen.

Een persoonlijke aanpak, flexibele inzet en betaalbare ondersteuning. Dat is Talentvoordocent.

Wat kun je verwachten?

1

Aanmelding

Je neemt contact met ons op om te laten weten dat je interesse hebt in onze diensten. Welkom bij Talentvoordocent!

2

Intake

We bespreken de wensen van jouw school of kinderopvang. Samen nemen we de opties door. Wij geven je advies.

3

Selectie

Wij selecteren de beste kandidaat, die wij goed voorbereiden. Na kennismaking maak jij een definitieve keuze.

4

Start

Lift off! Na diens voorbereiding (inclusief aanvraag van een VOG, die wij betalen) start de kandidaat.

Een gratis adviesgesprek over klassenassistenten?

Vul het contactformulier in en wij nemen binnen een dag contact met je op voor een vrijblijvend adviesgesprek.
    Meest gestelde vragen

    Een assistent in de klas assisteert de juf of meester in de onderbouw (en deels middenbouw) van het (speciaal) basisonderwijs. Lees meer over de klassenassistenten van Talentvoordocent.

    Een assistent in de klas ruimt bijvoorbeeld de klas op en neemt verzorgende taken op zich. Lees meer over de klassenassistenten van Talentvoordocent en waarbij zij kunnen ondersteunen.