Klassenassistent

Heeft jouw school behoefte aan een klassenassistent? Bij Talentvoordocent koppelen wij hoogopgeleide en flexibel inzetbare klassenassistenten aan scholen die hulp in en rondom de klas zoeken. Is een docent ziek? Een assistent vangt de klas op en maakt samen met hen een opdracht, nadat een bevoegde leraar instructies heeft gegeven. De leraar hoeft slechts een oogje in het zeil te houden. Ook administratieve werkzaamheden waar jouw werknemers of collega’s geen tijd voor hebben, kunnen door onze kandidaten worden uitgevoerd. Kunnen jouw onderwijsprofessionals deze ondersteuning goed gebruiken? Neem contact op en wij gaan direct voor jou aan de slag.

Klassenassistent

Waarom klassenassistenten van Talentvoordocent?

Passend werk voor iedereen

Overal in Nederland en voor elk moment in jouw loopbaan.

Persoonlijke begeleiding

Een eigen contactpersoon voor al je vragen en wensen.

Goede arbeidsvoorwaarden

Van wekelijkse uitbetaling tot een competitief salaris.

Klassenassistent voor leerling

Welke werkzaamheden vervult een klassenassistent?

Klassenassistent is een weinig bekende functie. Waarschijnlijk komt dat doordat klassenassistenten voornamelijk binnen het speciaal onderwijs werken. Maar een klassenassistent mag ook werken in het basisonderwijs! Er zijn twee niveaus binnen de functie: een assistent niveau 3 houdt zich bezig met verzorgende taken, terwijl een assistent niveau 4 zich ook toelegt op de begeleiding van individuen of groepjes leerlingen.

Waarom kiezen voor een klassenassistent?

Met bovenstaande uitleg van de verschillen dringt de vraag zich op waarom je zou kiezen voor een klassenassistent als je ook voor een onderwijsassistent kunt gaan. De reden is best simpel: met het huidige tekort aan personeel in het onderwijs is het ook lastig onderwijsassistenten te vinden. Heb jijf echter behoefte aan eenvoudige, vooral verzorgende ondersteuning? Dan komt juist een assistent zeer goed van pas.

Werkzaamheden assistentie school
Assistentie op school

Hoe ziet de voorbereiding bij Talentvoordocent eruit?

Onze flexibel inzetbare kandidaten – wij willen hen inspireren tot een loopbaan in het onderwijs en noemen hen ook wel talenten – krijgen vanuit Talentvoordocent een inhouse-training voordat zij aan de slag gaan op jouw school. Wij zorgen ervoor dat zij over een geldig VOG beschikken (en vergoeden dit tevens voor hen). Talenten kunnen altijd terecht bij onze regiomanagers voor vragen. Flexibiliteit, kwaliteit en talent voor de toekomst. Dat is Talentvoordocent.

Wat kun je verwachten?

1

Aanmelding

Je neemt contact met ons op om te laten weten dat je interesse hebt in onze diensten.

2

Intake

We bespreken de wensen van jouw school. Samen nemen we de opties door. Wij geven je advies.

3

Selectie

Wij regelen de werving van hoogopgeleide kandidaten. Na kennismaking vindt de definitieve selectie plaats.

4

Start

Na een training en aanvraag van een (door ons vergoed) VOG starten de talenten.

5

Evaluaties

We evalueren geregeld de samenwerking. Zo verbeteren wij onze dienstverlening!

Een gratis adviesgesprek over klassenassistenten?

Vul het contactformulier in en wij nemen binnen een dag contact met je op voor een vrijblijvend adviesgesprek.
    Meest gestelde vragen

    Een assistent in de klas assisteert de juf of meester in de onderbouw (en deels middenbouw) van het (speciaal) basisonderwijs. Lees meer over de klassenassistenten van Talentvoordocent.

    Een assistent in de klas ruimt bijvoorbeeld de klas op en neemt verzorgende taken op zich. Lees meer over de klassenassistenten van Talentvoordocent en waarbij zij kunnen ondersteunen.