Voorkomen onnodig zittenblijven

Met de subsidie Voorkomen onnodig zittenblijven is er jaarlijks 9 miljoen euro beschikbaar voor het voortgezet onderwijs om lente- en zomerscholen te organiseren.

Elk schooljaar doet 5 tot 6 procent van de middelbare scholieren een jaar over. Terwijl dat niet voor iedereen nodig is. Daarom is de subsidie tegen onnodig zittenblijven in het leven geroepen.

Kan jouw middelbare school hulp gebruiken bij het organiseren van een bijscholingsprogramma in de zomervakantie of lente vakantie? De hoogopgeleide young professionals van Talentvoordocent staan voor je klaar! Lees snel verder.

Voorkomen onnodig zittenblijven

Waarom zou je Talentvoordocent inschakelen?

Persoonlijke aanpak

Een eigen contactpersoon die voor je klaarstaat.

Flexibele inzet

Tot 24 uur van tevoren op- of afschalen van de inzet van onze talenten.

Betaalbare ondersteuning

Ondersteuning voor een eerlijke prijs.

Wat de subsidie tegen onnodig zittenblijven inhoudt

Wat is de subsidie 'Voorkomen onnodig zittenblijven'?

Sinds 2021 kunnen scholen de subsidie Voorkomen onnodig zittenblijven aanvragen om een lenteschool of zomerschool in het voortgezet onderwijs op te zetten.

Het doel van de regeling is het voorkomen van zittenblijven wanneer het niet in het belang van de leerling is. Uit onderzoek blijkt namelijk dat doubleren geen positieve invloed heeft op de schoolloopbaan en motivatie van scholieren.

Door de gesloten scholen ten tijde van de coronapandemie zijn scholen met een kritische blik gaan kijken naar hun eigen beleid rondom zittenblijven. Steeds vaker kiezen ze ervoor om leerlingen zoveel mogelijk over te laten gaan.

Waarvoor kan de subsidie tegen onnodig zittenblijven worden ingezet?

Elke school die de subsidie Voorkomen onnodig zittenblijven ontvangt, krijgt maximaal 25.000 euro. Binnen dit bedrag is de subsidie voor een zomerschool 450 euro per deelnemende leerling, tot maximaal 10.000 euro.

Met dit bedrag hoeft niet alleen een zomerschool in Nederland te worden georganiseerd, maar kan ook een lente school worden opgezet. De lenteschool subsidie omvat hierbij hetzelfde basisbedrag van 450 euro per leerling met een maximum van 10.000 euro.

De overige 15.000 euro is voor ‘duurzame interventies’. Dit zijn o.a. professionaliserings- en ontwikkelactiviteiten voor docenten, het flexibiliseren van het beleid rondom overgaan en zittenblijven en het monitoren van de leerontwikkeling van scholieren.

Met de subsidie een zomerschool organiseren
Met onze hulp de subsidie inzetten

Hoe kan Talentvoordocent helpen om zitten blijven tegen te gaan?

Talentvoordocent creëert nieuwe aanwas voor het onderwijs door young professionals via laagdrempelige (bij)banen zoals surveillant, onderwijsassistent of (examen)trainer laagdrempelig kennis te laten maken met werken in het onderwijs.

Onze talenten ondersteunen met alle plezier jouw personeel tijdens de zomer school of lente school op jouw school!

Schakel je onze trainers in voor vakinhoudelijke hulp, dan vinden wij de beste talenten (met zelf een 7+ voor het vak) voor jouw school.

Liever breed inzetbare ondersteuning? Dan kun je rekenen op onze hoogopgeleide onderwijsassistenten. Wat je ook in gedachten hebt, onze talenten kunnen erbij ondersteunen!

Hoe kom ik meer te weten over jullie ondersteuning bij het voorkomen van onnodig zittenblijven?

We vertellen je graag meer over onze mogelijke hulp bij de inzet van de subsidie Voorkomen onnodig zittenblijven in een vrijblijvend online adviesgesprek.

Met onze ondersteuning kun jij een zomer school organiseren of in de lente vakantie extra lessen voor leerlingen faciliteren. Zo zorgen we ervoor dat zo min mogelijk leerlingen zittenblijven!

Neem contact op door onderstaand contactformulier in te vullen, door ons te bellen of te mailen! Liever videobellen? Plan direct een online adviesgesprek in!

Vrijblijvend advies over mogelijke ondersteuning

Wat kun je verwachten?

1

Aanmelding

Je neemt contact met ons op om te laten weten dat je interesse hebt in onze diensten. Welkom bij Talentvoordocent!

2

Intake

We bespreken de wensen van jouw school. Samen nemen we de opties door. Wij geven je advies over de beste keuze.

3

Selectie

Wij selecteren de beste kandidaat, die wij goed voorbereiden. Na kennismaking maak jij een definitieve keuze.

4

Start

Lift off! Na diens voorbereiding (inclusief aanvraag van een VOG die wij betalen) start de kandidaat op jouw school.

Een gratis adviesgesprek met Talentvoordocent?

Vul het contactformulier in en wij nemen binnen een dag contact met je op voor een vrijblijvend online adviesgesprek.