Schoolreisje

Is een schoolreisje ook geliefd bij jouw leerlingen? Een dagje weg is leuk én leerzaam, maar kost ook veel tijd en inzet.

Sommige scholen zitten zo krap in hun formatie dat het schoolreisje niet of minder uitgebreid kan plaatsvinden.

Met onze pedagogisch onderlegde studenten en starters is er genoeg begeleiding om het schoolreisje voor jouw basisschool of middelbare school door te laten gaan. Én heeft jouw personeel tijd voor andere werkzaamheden!

Schoolreisje

Waarom zou je voor een schoolreisje ondersteuning van Talentvoordocent inzetten?

Persoonlijke aanpak

Een eigen contactpersoon die voor je klaarstaat.

Flexibele inzet

Tot 24 uur van tevoren op- of afschalen van de inzet van onze talenten.

Betaalbare ondersteuning

Ondersteuning voor een eerlijke prijs.

Schoolreisje Efteling

Wat zijn de voordelen van een schoolreisje?

Een schoolreisje is niet alleen leuk en gezellig, maar heeft – mits goed georganiseerd – ook voordelen voor de ontwikkeling van leerlingen.

Ten eerste is het goed voor kinderen om zonder ouders buiten hun vertrouwde omgeving te komen. Zo worden kinderen zelfstandig, leren ze verantwoordelijkheid te nemen en initiatief te tonen. Ten tweede leren leerlingen tijdens educatieve schoolreisjes op de basisschool of middelbare school samen te werken.

En ten derde wordt tijdens zo’n schoolreisje educatie gecombineerd met plezier, wat kinderen motiveert te leren. Bij een bezoek aan een museum spreekt dit natuurlijk voor zich, maar ook van een schoolreisje naar de Efteling leren kinderen. Denk aan het tonen van initiatief en het op eigen benen staan.

Wat is de beste bestemming voor een schoolreis?

Wij adviseren je om eerst het doel van jouw schoolreis te bepalen, op basis waarvan je de bestemming kunt kiezen. Een museum of dierentuin is geschikt voor een educatieve schoolreis.

Geef je de voorkeur aan een schoolreisje waarbij ontspanning en gezelligheid centraal staat? Dan is Walibi als schoolreis een goede keuze.

Houd hierbij rekening met de leeftijdsgroep! Plan je een schoolreis voor kleuters? Een gezellig dagje uit naar Walibi is als schoolreis dan niet echt geschikt. Kies in dat geval bijvoorbeeld voor Toverland als schoolreisje.

Schoolreisjes basisschool
Schoolreis idee

Hoe kan ik het beste zo’n schoolreis plannen?

Voordat de dag van het schoolreisje is aangebroken, moeten de organisatoren – die op veel scholen zitting nemen in een schoolreiscommissie, bestaande uit docenten en vaak ook ouders – een hoop keuzes maken.

Wij helpen je op weg bij het maken van de praktische keuzes, zoals het prikken van een datum. Uit cijfers blijkt dat dinsdag een populaire schoolreisdag is. Dus is het ook moeilijker om op dinsdag een touringcar te reserveren. Waarom kies je niet voor een woensdag of vrijdag?

Lukt het niet om een touringcar te reserveren? Dan kun je voor wat betreft vervoer in het vo ook het openbaar vervoer nemen. En op de basisschool kun je met meerdere auto’s (van docenten én ouders) gaan.

Tot slot moet de begeleiding geregeld worden. In het primair onderwijs gaan naast leerkrachten ook vaak ouders mee, terwijl in het vo alleen schoolpersoneel meegaat. Met het huidige tekort aan onderwijspersoneel ontstaat daar vaak een probleem.

De uitdagingen van het organiseren van een schoolreisje

In deze tijd, waarin we in Nederland worstelen met een groot lerarentekort, kan het zijn dat jouw school niet over genoeg begeleiders beschikt om een schoolreisje te organiseren.

Talentvoordocent biedt hier een passende oplossing voor! Door heel het land hebben wij gemotiveerde en enthousiaste kandidaten klaarstaan die ter begeleiding meegaan op jouw volgende schoolreis.

Onze talenten zijn hoogopgeleide en pedagogisch onderlegde studenten en starters die graag het onderwijs ontdekken. En hoe kun je beter laagdrempelig kennismaken met het onderwijs dan tijdens een leuk en leerzaam schoolreisje?

Zo kan het schoolreisje toch doorgaan en/of heeft jouw personeel tijd over om zich te focussen op andere werkzaamheden dan lesgeven. Klinkt goed, toch?

Top 10 schoolreisjes
Leuke schoolreisjes

Meer weten over de mogelijkheden rondom schoolreisjes?

Wij vertellen je graag meer over de flexibele mogelijkheden die wij bieden voor begeleiding tijdens schoolreisjes. Wat jouw wensen ook zijn, wij organiseren de juiste ondersteuning!

Onze medewerkers staan klaar om je vragen te beantwoorden in een volledig vrijblijvend adviesgesprek. Zo vinden wij de beste oplossing voor jouw schoolreisje.

Neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen. Je kunt ons ook bereiken door te bellen of te mailen. Of plan direct een online meeting met ons in!

Wat kun je verwachten?

1

Aanmelding

Je neemt contact met ons op om te laten weten dat je interesse hebt in onze diensten. Welkom bij Talentvoordocent!

2

Intake

We bespreken de wensen van jouw school. Samen nemen we de opties door. Wij geven je advies over de beste keuze.

3

Selectie

Wij selecteren de beste kandidaat, die wij goed voorbereiden. Na kennismaking maak jij een definitieve keuze.

4

Start

Lift off! Na diens voorbereiding (inclusief aanvraag van een VOG die wij betalen) start de kandidaat op jouw school.

Een gratis adviesgesprek over onze ondersteuning tijdens jouw schoolreisje?

Vul het contactformulier in en binnen een dag nemen wij contact met je op voor een vrijblijvend adviesgesprek.