Rijke schooldag subsidie

De rijke schooldag subsidie is een overheidsprogramma met als doel om de kansenongelijkheid in het onderwijs en de omgeving te verminderen.

Buiten de basisschool zijn activiteiten op het gebied van o.a. sport en cultuur namelijk niet even toegankelijk voor iedere leerling. De subsidie School & Omgeving is er om scholen te helpen deze activiteiten op en rondom school te organiseren.

Kun jij bij de uitvoering hulp gebruiken? De hoogopgeleide young professionals van Talentvoordocent ondersteunen je waar nodig! Lees snel verder.

Rijke schooldag subsidie uitgelegd

Waarom zou je Talentvoordocent inschakelen?

Persoonlijke aanpak

Een eigen contactpersoon die voor je klaarstaat.

Flexibele inzet

Tot 24 uur van tevoren op- of afschalen van de inzet van onze talenten.

Betaalbare ondersteuning

Ondersteuning voor een eerlijke prijs.

Wat de subsidie voor school en omgeving betekent

Wat is de rijke schooldag subsidie?

De rijke schooldag subsidie staat officieel bekend als de subsidie School en Omgeving van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

Gestart in het schooljaar 2022-23 was er qua subsidie in 2023 zo’n 34 miljoen euro beschikbaar. Voor activiteiten zoals o.a. schoolzwemmen in 2024 was de subsidie gestegen naar ongeveer 324 miljoen.

Kortom, een heleboel geld. Maar wel een pot geld met een duidelijk doel: het creëren van eerlijke kansen voor elke leerling door een rijke schooldag te ontwikkelen.

Naar wie gaat deze subsidie voor gelijke kansen?

De subsidie wordt uitgekeerd aan coalities van lokale partijen die een belang hebben bij een verrijkte schooldag. Dat zijn scholen, maar ook kinderopvangorganisaties, sportverenigingen en natuurlijk gemeenten.

Niet iedere school kan zich aansluiten bij een coalitie voor activiteiten op hun basisschool. Enkel scholen met relatief hoge onderwijsachterstandsscores of een relatief hoog aantal leerlingen met een niet-Nederlandse culturele achtergrond.

De coalities die zijn gevormd voor meer kansengelijkheid in het onderwijs, zijn ingedeeld in drie categorieën: starters (regio’s zonder coalitie), doorgroeiers (coalities met slechtlopende activiteiten) en voorlopers (coalities met een succesvol programma).

Voor advies over een rijke schooldag kunnen zij terecht bij de Gelijke Kansen Alliantie (GKA): een open netwerk van en voor (onderwijs)professionals. De GKA deelt kennis en helpt coalities bij het maken en uitvoeren van plannen voor het besteden van deze subsidie rijke schooldag.

Wie subsidie voor een verrijkte schooldag ontvangt
Hoe de rijke schooldag subsidie ingezet kan worden

Waarvoor kan deze subsidie voor gelijke kansen in het onderwijs worden ingezet?

Er zijn in Nederland veel subsidies voor onderwijs beschikbaar. Deze subsidie School & Omgeving is er om gelijke kansen in de klas te bevorderen door te zorgen voor een verrijkte schooldag.

Dat houdt in dat leerlingen niet alleen hun normale lessen volgen, maar ook extra activiteiten kunnen ondernemen. Wat die activiteiten inhouden, is aan de lokale coalities. De behoeften verschillen immers per leerling en dus per regio.

De Nijmeegse coalitie richt haar aanbod omtrent een rijke schooldag op het ontplooien van talenten in o.a. sport, dans, muziek en theater. En de coalitie in Amsterdam-Zuidoost helpt middelbare scholieren met loopbaanoriëntatie, een cv opstellen en snuffelstages lopen. Kortom, er is een breed scala aan activiteiten mogelijk.

Hoe kunnen wij helpen bij een rijke schooldag?

Talentvoordocent laat young professionals – student en starters – kennismaken met het onderwijs via laagdrempelige (bij)banen zoals toets- en examensurveillant, examentrainer of onderwijsassistent.

Het is ons doel om een nieuwe lichting van jonge talenten te laten zien hoe leuk werken in het onderwijs is. Onderdeel daarvan is het verschil dat je kan maken als leerkracht. Zeker voor leerlingen met een onderwijsachterstand of leerlingen met een niet-Nederlandse culturele achtergrond.

Welke activiteit je ook organiseert met jouw rijke schooldag subsidie, onze talenten kunnen hierbij ondersteunen. Van extra sportlessen tot kookworkshops, ze helpen overal bij!

Wij bieden jou een betaalbaar tarief, flexibel op- of afschalen en een persoonlijke aanpak. En jij laat onze talenten zien hoe waardevol het is om aan de slag te gaan in het onderwijs. Een echte win-winsituatie!

Hoe wij kunnen helpen bij de inzet op jouw school
Vrijblijvend advies ontvangen over de mogelijkheden

Hoe kom ik meer te weten over ondersteuning door Talentvoordocent?

Wij leggen je graag in een vrijblijvend gesprek uit hoe Talentvoordocent kan ondersteunen bij de activiteiten die jij organiseert met jouw rijke schooldag subsidie.

Dat alle leerlingen in ons land op school en omgeving gelijke kansen hebben, vinden wij namelijk ook ontzettend belangrijk!

Neem contact met ons op door onderstaand contactformulier in te vullen. Of bel of mail ons!

Maak je liever face-to-face kennis? Dat kan middels een vrijblijvend online adviesgesprek, waarin wij jou direct kunnen vertellen hoe wij kunnen ondersteunen bij de activiteiten rondom de rijke schooldag subsidie.

Wat kun je verwachten?

1

Aanmelding

Je neemt contact met ons op om te laten weten dat je interesse hebt in onze diensten. Welkom bij Talentvoordocent!

2

Intake

We bespreken de wensen van jouw school. Samen nemen we de opties door. Wij geven je advies over de beste keuze.

3

Selectie

Wij selecteren de beste kandidaat, die wij goed voorbereiden. Na kennismaking maak jij een definitieve keuze.

4

Start

Lift off! Na diens voorbereiding (inclusief aanvraag van een VOG die wij betalen) start de kandidaat op jouw school.

Een gratis adviesgesprek met Talentvoordocent?

Vul het contactformulier in en wij nemen binnen een dag contact met je op voor een vrijblijvend online adviesgesprek.