Zomerschool

De zomerschool is weinig geliefd door leerlingen, maar helaas harder nodig dan ooit. Door de coronacrisis hebben meer leerlingen dan normaal een achterstand opgelopen. Ze missen maanden van goede lessen en hebben dit niet zomaar ingehaald. Combineer dit met een al jaren teruglopende taal- en rekenvaardigheid onder Nederlandse kinderen en we kunnen spreken van een echt probleem. Een zomerschool is dan een perfecte uitkomst! Eentje waar jij vast wat ondersteuning bij kunt gebruiken. Zoals van onze talenten. Zij helpen jullie waar nodig! Interesse? Neem contact op en wij gaan direct voor jou aan de slag.

Zomerschool

Waarom ondersteuning van de zomerschool via Talentvoordocent?

Passend werk voor iedereen

Overal in Nederland en voor elk moment in jouw loopbaan.

Persoonlijke begeleiding

Een eigen contactpersoon voor al je vragen en wensen.

Goede arbeidsvoorwaarden

Van wekelijkse uitbetaling tot een competitief salaris.

Zomerschool met onderwijsassistent

Wat is een zomerschool?

Een zomerschool is exact dat wat de naam suggereert: een school die open is tijdens de zomervakantie. Bedoeld voor leerlingen die gedurende het reguliere schooljaar een achterstand hebben opgelopen, leerlingen die zonder extra onderwijs een klas moeten overdoen of leerlingen die om andere redenen baat hebben bij een invulling van hun zomervakantie die de ontwikkeling stimuleert.

Is er subsidie voor de zomerschool?

In maart 2021 introduceerde de overheid een subsidieregeling voor de jaren 2021, 2022 en 2023. Met deze subsidie – die elk jaar tussen 8 maart en 1 mei kan worden aangevraagd – krijgen scholen tot en met het einde van het volgende kalenderjaar de tijd om een zomer- of lenteschool te organiseren. De overheid vergoedt voor de kosten van een zomerschool €450 per leerling, met een maximum van €10.000.

Zomerschool met leerlingen
Ondersteuning en achterstanden wegwerken

Waar zijn zomerscholen?

Overal zijn zomerscholen: alleen al in Amsterdam vind je een zomerschool in Zuidoost tot en met een zomerschool in Nieuw-West. Een basisschool zelf besluit over de komst ervan. Dit kan de school zelf of in samenwerking met partners of scholen organiseren. Het is hierbij aan te raden geen ouderbijdrage te vragen. Het enige wat van ouders verwacht moet worden is dat zij hun kinderen aanmelden voor de zomerschool.

Dubbele impact dankzij de zomerschool

Een keuze voor een zomerschool is een keuze voor kwalitatief onderwijs, voor iedereen. Kwaliteit is ook voor Talentvoordocent een kernbegrip. Daarom laten wij onze talenten deelnemen aan een uitgebreid onboardingstraject, met onder meer een inhouse-training. Onze regiomanagers staan tevens altijd klaar voor het beantwoorden van vragen. Zo garanderen wij kwaliteit en creëren wij talent voor de toekomst!

Onderwijs in de vakantie

Wat kun je verwachten?

1

Aanmelding

Je neemt contact met ons op om te laten weten dat je interesse hebt in onze diensten.

2

Intake

We bespreken de wensen van jouw school. Samen nemen we de opties door. Wij geven je advies.

3

Selectie

Wij regelen de werving van hoogopgeleide kandidaten. Na kennismaking vindt de definitieve selectie plaats.

4

Start

Na een training en aanvraag van een (door ons vergoed) VOG starten de talenten.

5

Evaluaties

We evalueren geregeld de samenwerking. Zo verbeteren wij onze dienstverlening!

Een gratis adviesgesprek over ondersteuning van de zomerschool?

Vul het contactformulier in en wij nemen binnen een dag contact met je op voor een vrijblijvend adviesgesprek.