Werken met kinderen

Is met werken met kinderen jouw passie? Ben jij geboren voor een baan in de kinderopvang of het onderwijs? Dan ben jij dé persoon die wij willen bereiken.

Talentvoordocent is waar talent het onderwijs en de kinderopvang ontmoet. Wij bieden toppers zoals jij de mogelijkheid om met kinderen te werken. Spreekt jou dit aan? Lees nu snel verder.

Werken met kinderen

Waarom werken via Talentvoordocent?

Persoonlijke begeleiding

Een eigen contactpersoon voor al je vragen en wensen.

Flexibel werk

Werk waar jij wil, wanneer jij wil en in verschillende functies.

Laagdrempelig kennismaken

Ontdek op een toegankelijke manier het onderwijs en de kinderopvang.

Banen met kinderen

Wat voor banen met kinderen bieden jullie aan?

Bij Talentvoordocent laten wij young professionals laagdrempelig kennismaken met het onderwijs en de kinderopvang. Dat betekent dat wij een grote variatie aan banen met kinderen hebben.

Je kunt bij ons aan de slag als o.a. onderwijsassistent, examentrainer, surveillant en pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang.

Ook is het mogelijk om te wisselen tussen functies binnen het onderwijs en de kinderopvang. Dat maakt werken met kinderen via Talentvoordocent zo interessant.

Werk waar en wanneer jij wil dankzij onze belofte van flexibel werk. En krijg persoonlijke begeleiding van een eigen contactpersoon die altijd klaarstaat voor jouw vragen en verzoeken.

Kan ik ook bij Talentvoordocent terecht voor een bijbaan met kinderen?

Jazeker! Sterker nog: veel van onze talenten – zo noemen wij alle aangesloten studenten en starters – doen dit werk als bijbaan.

Werken met kinderen kun je doen zonder dat je een studie helemaal hebt afgerond. Bijvoorbeeld als surveillant of examentrainer in het middelbaar onderwijs.

Ben je een derdejaars hbo-student of tweedejaars wo-student? Volg je een sociale, pedagogische of psychologische studie? Grote kans dat je op een kinderdagverblijf of bso aan de slag mag.

Neem vrijblijvend contact met ons op om te checken of jij aan de voorwaarden voldoet voor werken met kinderen.

Bijbaan met kinderen
Kwaliteit vinden wij bij Talentvoordocent belangrijk.

Is werken met kinderen dan zo makkelijk en snel geregeld?

Ja, dat is het! Maar, vergis je niet: bij Talentvoordocent vinden wij kwaliteit ontzettend belangrijk. Met kinderen werken is niet voor iedereen weggelegd.

Daarom word je bij Talentvoordocent standaard gescreend als jij je hebt aangemeld. Wij willen weten wie namens Talentvoordocent aan de slag gaat. En dus leren wij je eerst kennen.

Ook moet je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aanvragen. Wees gerust: wij betalen de kosten! Als je aan de slag gaat in de kinderopvang moet je je ook in het Personenregister Kinderopvang (PRK) inschrijven.

En voordat je definitief van start kunt gaan, maak je eerst kennis met het kinderdagverblijf of de bso.

Hoe ziet het proces eruit voordat ik kan beginnen aan mijn bijbaan met kinderen?

Of je nu in de kinderopvang aan de slag gaat of liever het onderwijs wil ontdekken; het proces ziet er grotendeels hetzelfde uit.

  • Eerst meld jij je aan. Dat doe je door het inschrijfformulier in te vullen.
  • Wij nemen contact met je op voor een korte kennismaking. Waarom wil je werken met kinderen? Wij leren je wat beter kennen. Zo weten we wat goed bij jou past.
  • Op basis van jouw wensen en onze mogelijkheden, komen we tot een mogelijke match met een kinderopvang. Jij ontmoet hen voor een kennismakingsgesprek. Zo kijken we of de match definitief een goede is. Wij doen ondertussen het papierwerk. Jij vraagt een VOG aan en schrijft je in het PRK in.
  • Gefeliciteerd, de onboarding is voltooid! Nu kan het werken met kinderen echt beginnen.

Heb je tijdens de onboarding – of als je al aan het werk bent gegaan – vragen en/of verzoeken? Weet dat je altijd bij jouw regiomanager terechtkunt. Wij staan paraat!

Het onboardingstraject voordat je begint op een kdv of bso

Hoe kom ik aan werk?

1

Aanmelding

Je reageert op een vacature of wordt door ons benaderd voor een interessante functie. Welkom bij Talentvoordocent!

2

Kennismaking

Wat voor werk zoek je? En wat zijn je toekomstplannen? In dit kennismakingsgesprek leren wij jou beter kennen.

3

Voorbereiding

Wij bieden je begeleiding op maat door een eigen contactpersoon. Intussen vraag jij een VOG aan, die wij voor jou betalen.

4

Start

Showtime! Na deze voorbereiding ben jij klaar om te knallen in het onderwijs of de kinderopvang. Veel succes in je nieuwe baan!

Meest gestelde vragen

De opleidingen waarin je leert werken met kinderen zijn er eigenlijk teveel om op te noemen. Een greep uit de lijst: de pabo, Pedagogiek, Psychologie (specialisatie kinderen), SPH, Social Work (allen hbo) en Onderwijsassistent, Sociaal Pedagogisch Werker, Pedagogisch medewerker (allen mbo).  

Met bovenstaande opleidingen (indien afgerond als het mbo is) kun je aan de slag in de kinderopvang. Maar er zijn nog meer opleidingen waarmee je daarvoor in aanmerking komt!