Werken op een kinderdagverblijf

Wil jij werken op een kinderdagverblijf? Dan ben jij op de juiste plek beland. Bij Talentvoordocent zijn wij actief als arbeidsbemiddelaar in de kinderopvang (en het onderwijs).

Wij verbinden talent zoals jij met kinderdagverblijven door heel Nederland. Benieuwd hoe werken via Talentvoordocent eruitziet? En welke mogelijkheden er voor jou in het verschiet liggen? Lees snel verder!

Werken kinderdagverblijf

Waarom werken via Talentvoordocent?

Persoonlijke begeleiding

Een eigen contactpersoon voor al je vragen en wensen.

Flexibel werk

Werk waar jij wil, wanneer jij wil en in verschillende functies.

Laagdrempelig kennismaken

Ontdek op een toegankelijke manier het onderwijs en de kinderopvang.

Kinderdagverblijf werken zonder diploma

Welke kandidaten komen in aanmerking voor werken op een kinderdagverblijf?

Goed dat je het vraagt! Op kinderdagverblijven in Nederland werken pedagogisch medewerkers. Zij staan op de groep, zoals dat genoemd wordt.

Pedagogisch medewerkers vangen de kinderen op, maar doen uiteraard meer dan dat. Zij verzorgen de kinderen wanneer nodig en houden zich bezig met hun ontwikkeling.

Vaak hebben zij een specifieke mbo-opleiding Pedagogisch Medewerker afgerond. Ze kunnen ook een andere opleiding hebben afgerond waarmee zij gekwalificeerd zijn voor de kinderopvang.

Maar – en dat is het mooie van wat wij jou bieden – op een kinderdagverblijf werken zonder diploma is ook mogelijk! Door het tekort aan medewerkers zijn de eisen zelfs iets versoepeld. Weten of jij ook in aanmerking komt? Lees dan snel verder.

Kom ik in aanmerking voor werken in een kinderdagverblijf zonder diploma?

Naast afgestudeerde (en ervaren) pedagogisch medewerkers komen ook studenten in aanmerking voor werken bij een kinderdagverblijf.

Maar welke studenten dan? Omdat het soms heel specifiek is wie wanneer wel in aanmerking komt – en wie niet – zetten we hieronder in grote lijnen uiteen waaraan je moet voldoen

  • Zit je in tenminste het derde jaar van een hbo-studie in de richting Onderwijs & Opvoeding of Gedrag & Maatschappij? Dan is de kans groot dat je in aanmerking komt voor werken in een kinderdagverblijf.
  • Volg je een wo-studie Pedagogische wetenschappen of Psychologie? En heb je je propedeuse behaald? Ook dan kom je waarschijnlijk in aanmerking. Wel zijn er nog een aantal aanvullende eisen.

Ben je hbo- of wo-student en heb je al een mbo-studie in de richting Zorg & Welzijn voltooid? Ook dan kun je op een kinderdagverblijf werken zonder diploma.

Werken in kinderdagverblijf zonder diploma
Het onboardingstraject voordat je begint op de kdv.

Oké, ik ben overtuigd? Hoe kan ik starten met werken bij een kinderdagverblijf zonder diploma?

Wij zijn altijd blij met enthousiaste kandidaten! Voordat je kunt beginnen met werken op een kinderdagverblijf, doorloop je eerst ons onboardingstraject. Die ziet er als volgt uit:

  • Op onze website vul je het inschrijfformulier in.
  • Wij willen kwaliteit leveren en dus screenen wij jou. We nemen contact op voor een kennismakingsgesprek. Als we weten wat jij zoekt, kunnen wij de perfecte baan voor jou vinden.
  • Uit onze gesprekken is een mogelijke match voortgekomen met een kinderdagverblijf. Jij gaat bij hen langs om te kijken of die match er daadwerkelijk is. Ook vraag je op onze kosten een VOG aan en schrijf je je in het Personenregister Kinderopvang (PRK) in.
  • Gefeliciteerd! Je hebt ons onboardingstraject voltooid. Nu kun je daadwerkelijk beginnen met werken op een kinderdagverblijf. Heb je ooit ergens een vraag over? Of wil je een verzoek doen? Jouw regiomanager staat altijd paraat!

Op een kinderdagverblijf werken zonder diploma is dus goed mogelijk! Wij zoeken echte gemotiveerde toppers met interesse in werken op een kinderdagverblijf. Ben jij dit?

Hoe kom ik aan werk?

1

Aanmelding

Je reageert op een vacature of wordt door ons benaderd voor een interessante functie. Welkom bij Talentvoordocent!

2

Kennismaking

Wat voor werk zoek je? En wat zijn je toekomstplannen? In dit kennismakingsgesprek leren wij jou beter kennen.

3

Voorbereiding

Wij bieden je begeleiding op maat door een eigen contactpersoon. Intussen vraag jij een VOG aan, die wij voor jou betalen.

4

Start

Showtime! Na deze voorbereiding ben jij klaar om te knallen in het onderwijs of de kinderopvang. Veel succes in je nieuwe baan!

Meest gestelde vragen

Er zijn 3 harde voorwaarden om in de kinderopvang te mogen werken: je moet gekwalificeerd zijn, je moet beschikken over een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en je moet ingeschreven staan in het PRK (Personenregister Kinderopvang). 

Of je gekwalificeerd bent hangt af van je opleiding en studievoortgang. Zo moet je een mbo-opleiding helemaal hebben afgerond en een hbo-opleiding voor 50% (bso) of 75% (kinderdagverblijf). Benieuwd of je je met jouw opleiding kunt kwalificeren? Neem dan contact met ons op. 

Naast deze harde eisen, zijn wij ook altijd op zoek naar talenten die over goede sociale vaardigheden beschikken, creatief zijn, verzorgend vermogen hebben, pedagogisch sterk zijn (zeker bij werken op het kinderdagverblijf) en – in het geval van een bso-baan – ook een actief persoon zijn. 

Hoeveel je verdient, hangt onder meer af van het aantal uur dat je werkt en de salarisschaal waarin je zit. In welke schaal je wordt ingedeeld, wordt dan weer bepaald door je functie en werkervaring. 

Benieuwd wat wij je kunnen bieden aan salaris in jouw situatie? Neem contact met ons op!