Op een peuterspeelzaal werken

Op een peuterspeelzaal werken, lijkt jou dat wel wat? Zo ja, dan zijn wij blij om dat te horen. Bij Talentvoordocent hebben wij namelijk toffe vacatures openstaan waarmee jij kunt werken op een peuterspeelzaal.

Talentvoordocent is waar talent het onderwijs en de kinderopvang ontmoet. Ook als je wil werken bij een peuterspeelzaal zonder diploma. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees snel verder.

Peuterspeelzaal werken

Waarom werken via Talentvoordocent?

Persoonlijke begeleiding

Een eigen contactpersoon voor al je vragen en wensen.

Flexibel werk

Werk waar jij wil, wanneer jij wil en in verschillende functies.

Laagdrempelig kennismaken

Ontdek op een toegankelijke manier het onderwijs en de kinderopvang.

De peuterspeelzaal bestaat niet meer

Hoe kan ik werken bij een peuterspeelzaal?

Misschien denk je nu: de peuterspeelzaal bestaat toch niet meer? Dus hoe kan ik dan werken op de peuterspeelzaal? En daarin heb je helemaal gelijk.

In 2018 zijn we in Nederland officieel gestopt met peuterspeelzalen. Peuterspeelzalen zijn sindsdien kinderdagverblijven (kdv’s) geworden.

In de volksmond komt de term peuterspeelzaal nog wel eens voorbij. Vandaar dat wij er hier ook over spreken. Wil je werken op een peuterspeelzaal? Dan gaan wij voor jou een geschikt kinderdagverblijf uitzoeken.

Je had het hierboven over werken bij een peuterspeelzaal zonder diploma. Hoe zit dat?

Via Talentvoordocent kun jij werken bij een peuterspeelzaal zonder diploma. Bijvoorbeeld in een van deze scenario’s:

  • Je bent een afgestudeerde mbo’er. Je hebt een opleiding in de richting Zorg & Welzijn gevolgd.
  • Je bent een hbo’er. Je zit in tenminste het derde jaar van een opleiding in de richting Onderwijs & Opvoeding of Gedrag & Maatschappij.
  • Je bent een wo’er. Je hebt je propedeuse behaald van de studie Pedagogische wetenschappen of Psychologie. Ook voldoe je aan enkele aanvullende eisen. Precies weten welke? Neem contact op.
In deze situaties mag je aan de slag op een peuterspeelzaal zonder diploma
Het proces voordat je begint

Ik ben enthousiast! Wanneer kan ik beginnen?

Mooi dat je overtuigd bent van deze toffe (bij)baan in de kinderopvang! Voordat je van start gaat, doorloop je eerst ons onboardingstraject. Dat ziet er zo uit:

  • Jij vult het inschrijfformulier in.
  • Wij nemen contact op voor een kennismaking. Door je te leren kennen vinden wij voor jou de perfecte optie.
  • Jij gaat op gesprek bij het beoogde kinderdagverblijf. Is er een match? Ondertussen doen wij het papierwerk. Ook vraag jij een VOG aan en schrijf je je in het Personenregister Kinderopvang (PRK) in.
  • Congratulations! De onboarding is compleet. Nu kun je echt beginnen.

Werken bij een peuterspeelzaal zonder diploma kan best een spannende uitdaging zijn. Heb je vooraf of tijdens je werkzaamheden vragen? Weet dat je altijd bij jouw regiomanager terechtkunt!

Hoe kom ik aan werk?

1

Aanmelding

Je reageert op een vacature of wordt door ons benaderd voor een interessante functie. Welkom bij Talentvoordocent!

2

Kennismaking

Wat voor werk zoek je? En wat zijn je toekomstplannen? In dit kennismakingsgesprek leren wij jou beter kennen.

3

Voorbereiding

Wij bieden je begeleiding op maat door een eigen contactpersoon. Intussen vraag jij een VOG aan, die wij voor jou betalen.

4

Start

Showtime! Na deze voorbereiding ben jij klaar om te knallen in het onderwijs of de kinderopvang. Veel succes in je nieuwe baan!

Meest gestelde vragen

Natuurlijk zoeken wij de juiste talenten voor een peuterspeelzaal. Dat betekent iemand met verzorgend vermogen, die pedagogisch sterk in de schoenen staat, over de juiste sociale vaardigheden beschikt en het liefst ook creatief onderlegd is. 

Naast deze kenmerken zijn er ook harde eisen waar je aan moet voldoen: 

  1. Zo moet je gekwalificeerd zijn voor de kinderopvang. Deze kwalificatie wordt afgegeven op basis van jouw mbo- of hbo-opleiding en studievoortgang. 
  2. Ook moet je een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben. 
  3. En moet je ingeschreven staan in het Personenregister Kinderopvang (PRK).  

Maar, goed nieuws: de VOG- en PRK-inschrijving worden volledig door ons vergoed! 

Wat je verdient in een peuterspeelzaal hangt af van het aantal uren dat je maakt, je functie en je werkervaring. Die laatste 2 factoren bepalen namelijk in welke salarisschaal uit de cao Kinderopvang je wordt ingedeeld.  

De cao Kinderopvang loopt vaak maar 1,5 jaar en binnen de cao is er regelmatig een loonstijging afgesproken. Toch kunnen we je in ieder geval vertellen dat eind 2023 het minimum uurloon voor een pedagogisch medewerker op een peuterspeelzaal op iets boven de 15 euro ligt. 

Als peuterspeelzaalleidster begeleid je o.a. de peuters tijdens (speel)activiteiten. Ook draag je zorg voor de kinderen op jouw groep: je regelt eten en drinken, helpt kinderen naar het toilet te gaan en bent de steun en toeverlaat voor de peuters.  

Daarnaast houd je ook toezicht op de ontwikkeling van de kinderen. Zo heb je precies door welke peuters het misschien iets lastiger hebben in hun ontwikkeling. Omdat je goed contact onderhoudt met de ouders, communiceer je regelmatig met hen over de voortgang van hun kinderen.