Op een bso werken

Op een bso werken zonder diploma, dat kan vast niet. Dat is wat veel studenten denken die in de toekomst met kinderen willen werken en hiervoor een opleiding volgen.

Maar wist jij dat dit niet (meer) het geval is? Op een bso werken zonder diploma is tegenwoordig goed mogelijk. Sterker nog: met deze (bij)baan ondersteun je het bestaande personeel en dat is zeer gewenst!

Door het tekort aan werknemers is werken bij een bso zonder diploma een hele fijne oplossing voor veel kinderopvangorganisaties, waaronder de naschoolse opvang. Lees snel verder voor meer informatie.

Bso werken

Waarom werken via Talentvoordocent?

Persoonlijke begeleiding

Een eigen contactpersoon voor al je vragen en wensen.

Flexibel werk

Werk waar jij wil, wanneer jij wil en in verschillende functies.

Laagdrempelig kennismaken

Ontdek op een toegankelijke manier het onderwijs en de kinderopvang.

Werken bij een bso

Mag ik ook werken bij een bso?

Of jij aan de slag kan op het kinderdagverblijf of de buitenschoolse opvang bij jou in de buurt, hangt helemaal af van jouw opleiding. Oftewel: welke studie doe je of heb je net afgerond? De eisen zijn streng en niet altijd even duidelijk.

Wij hebben gelukkig alles voor je uitgezocht en kunnen je precies vertellen of jij in aanmerking komt voor deze superleuke (bij)baan. Zie jij deze job wel zitten? En wil jij weten of jij ook mag werken in de kinderopvang?

Wie komt in aanmerking voor werken op een bso zonder diploma?

Wij hebben in grote lijnen op een rijtje gezet wie in aanmerking komen voor de vacature van pedagogisch medewerker.

  • Een afgestudeerde mbo’er – met een afgeronde opleiding in de richting Zorg & Welzijn
  • Een hbo-student – met een opleiding in de richting Onderwijs & Opvoeding of Gedrag & Maatschappij (minstens derdejaars)
  • Een wo-student – Studie Pedagogische wetenschappen of Psychologie (propedeuse behaald + aanvullende eisen)
Werken op een bso zonder diploma
Vakantiewerk bso

Hoe zit het met vakantiewerk op een bso?

Ook dan hebben we goed nieuws voor je. In de zomer staan kinderopvangorganisaties namelijk te trappelen om kundig, enthousiast en getalenteerd personeel.

En juist in die maanden willen studenten en starters zoals jij wel wat leuks bijverdienen. Dat kan heel goed door te werken bij de bso in de buurt!

Waarom zou ik werken op een bso bij mij in de buurt?

We hebben het al een beetje benoemd, maar de voordelen zijn talrijk! Op een bso werken zonder diploma kan heel flexibel, waarbij je relevante werkervaring opdoet en je ook nog eens een leuk uurtarief verdient.

Doe je het goed? Dan zien ze je in de toekomst graag opnieuw langskomen. Want talentvolle kandidaten zoals jij zijn schaars. Dus waar wacht je nog op? Kies nu voor een bijbaan op een bso!

Aan de slag op een buitenschoolse opvang
De voorbereiding op werken met kinderen

Wat moet ik doen nadat ik mij heb aangemeld voor werken bij een bso?

Heb je het inschrijfformulier ingevuld? Top! Nu zijn wij aan zet. Wat zijn de vervolgstappen voor deze bso bijbaan?

  • Wij verwerken je inschrijfformulier en nemen contact met je op.
  • Tijdens een kennismakingsgesprek kijken we samen naar de mogelijkheden. Door ons netwerk kun jij op een bso werken zonder diploma. Hoe vet is dat?!
  • Tijdens de voorbereidingsfase maak je kennis met het personeel van de bso in kwestie. Ondertussen maken wij het papierwerk in orde. Jij vraagt een VOG (die wij volledig vergoeden!) aan en je schrijft je in het Personenregister Kinderopvang in.
  • Daarna ga jij van start. Veel succes!

Kun je meer vertellen over de voorbereiding van werken op de bso?

Wij hebben een onboardingstraject voor al onze talenten. Iedere kandidaat die zich bij ons aanmeldt, wordt gescreend. Omdat de eisen voor werken in de kinderopvang hoog zijn, kun jij na kennismaking en een definitieve ‘go’ van start met werken op een bso.

Specifieke inhoudelijke tips en tricks leer jij on the job van je collega’s. Wel zo tof! Tegelijkertijd kun je altijd terecht bij jouw regiomanager voor vragen en verzoeken. Wij staan paraat om jou te helpen. Daarmee is op een bso werken zonder diploma zo geregeld.

Leren terwijl je werkt in de kinderopvang

Hoe kom ik aan werk?

1

Aanmelding

Je reageert op een vacature of wordt door ons benaderd voor een interessante functie. Welkom bij Talentvoordocent!

2

Kennismaking

Wat voor werk zoek je? En wat zijn je toekomstplannen? In dit kennismakingsgesprek leren wij jou beter kennen.

3

Voorbereiding

Wij bieden je begeleiding op maat door een eigen contactpersoon. Intussen vraag jij een VOG aan, die wij voor jou betalen.

4

Start

Showtime! Na deze voorbereiding ben jij klaar om te knallen in het onderwijs of de kinderopvang. Veel succes in je nieuwe baan!

Meest gestelde vragen

Wat je verdient als bso medewerker hangt af van meerdere factoren, zoals je exacte functie en je werkervaring. Dat bepaalt namelijk in welke salarisschaal van de cao Kinderopvang je wordt ingedeeld.  

De cao Kinderopvang heeft vaak een beperkte looptijd van zo’n 1 tot 2 jaar. Daarnaast zijn er binnen de cao ook afspraken gemaakt over loonstijgingen op vaste momenten. Kortom, een makkelijk antwoord op deze vraag is er niet. 

Wil je toch weten wat jij in jouw situatie kunt gaan verdienen? Neem dan contact met ons op!